In de miniserie 11.22.63, gebaseerd op de bestseller van Stephen King, duiken we 8 episodes lang in de onvoorspelbare duisternis van de American Dream. James Franco speelt Jake Epping, een doodgewone leraar aan een middelbare school, die zijn leven betekenis wil geven. Aangemoedigd door zijn terminaal zieke vriend (Chris Cooper), reist Jake terug in de tijd naar het Texas van 1960, om de moord op president John F. Kennedy te voorkomen.

Jake probeert de mysteries rond de vermeende moordenaar Lee Harvey Oswald te ontrafelen, maar niet alleen Oswald vormt een bedreiging voor zijn missie: ook een mooie bibliothecaresse die zijn hart steelt… én het verleden zelf, dat niet veranderd wil worden.

Hoewel de uitwerking van het verhaal op een zeer klassieke en iets té gezapige manier gebeurt, onthult de serie langzaam maar zeker een aantal meeslepende gebeurtenissen. Het duurt even vooraleer je helemaal ondergedompeld wordt, maar we hadden toch spijt als het eenmaal afgelopen was. (PF) Verdeler: Warner Home Video

Trailer: 11.22.63