Na 21 Jump Street blijken de agenten Jenko (Tatum) en Schmidt (Hill) ook in 22 Jump Street het echte politiewerk nog steeds niet aan te kunnen. Wanneer de twee helden een infiltratie binnen een Mexicaans drugskartel verknallen, is hun chef furieus. De twee worden disciplinair gestraft met een undercoveractie op een universiteit, met als opdracht net hetzelfde te doen als vorige keer en de drugsbende daar op te rollen. Maar niet alles verloopt volgens plan wanner Jenko er zijn zielsverwant tegen het lijft loopt tijdens het football, en Schmidt verliefd wordt op een studente van de kunstclub. Hun partnership begint te wankelen.

Regisseurs Phil Lord en Christopher Miller hebben ondertussen de reputatie om weinig hoopvolle projecten toch tot een goed einde te brengen. Twee jaar geleden leek 21 Jump Street al een gemakzuchtige, doch nostalgische bioscoopversie van een 25 jaar oude tv-serie. Maar niets bleek minder waar. De film was grappig, werd een groot succes en een sequel kon dus niet uitblijven.

En ook in de tweede film nemen de onhandige Johah Hill en spierbundel Channing Tatum zichzelf niet al te serieus. Verhaaltechnisch is de film niet bepaald sterk, maar daar was het de makers dan ook niet om te doen. De film scoort vooral goed door de fijne chemie tussen de twee hoofdpersonages. Hun komische timing is prima en de ontwikkelingen (en strubbelingen) in hun vriendschap zijn vermakelijk. Maar ook bepaalde scènes met de bijrollen zijn hilarisch (zo is het gevecht tussen Jonah Hill en Jillian “Mercedes” Bell nu al legendarisch). Er zitten echter te veel flauwe en niet geslaagde grappen in om meer dan drie sterren te verdienen. Maar over het algemeen een degelijke en grappige sequel dus. (DW) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer: 

22 Jump Street