Seth Macfarlane oogstte veel succes met de animatiereeks Family Guy. Ook zijn komedie Ted was best te pruimen. Zijn nieuwste komedie A Million Ways to die in the West is echter van een veel bedenkelijker niveau.

Het verhaal van deze komische western speelt zich af in Arizona in 1882. Daar in het meedogenloze Oude Westen blijkt niets makkelijk, behalve sterven. Albert (MacFarlane) is een softie in moeilijke tijden die er echt niet thuis hoort. Tot Alberts grote verdriet verlaat zijn vriendin (Amanda Seyfried) hem voor de vervelende barbier van de stad (Neil Patrick Harris). Maar dan verschijnt er een mysterieuze mooie vrouw (Charlize Theron) die hem helpt zijn moed bijeen te rapen. De ‘stoere’ boer wordt echter meteen op de proef gesteld als haar man (Liam Neeson), een beruchte outlaw, de stad komt binnenrijden op zoek naar wraak.

Macfarlane koos ervoor om nu zelf ook de hoofdrol te spelen. Een ongelukkige keuze wat ons betreft want zijn karakter komt nooit echt uit de verf. Ook van chemie tussen hem en de ravissante Theron, is er weinig sprake. De leukste acteerprestaties komen van de bijrollen met Sarah Silverman op kop. Zij zit in de meeste van de echt geslaagde scènes.

Voor rest probeert Macfarlane vergeefs om zijn komedie grappig te maken door om de haverklap een grap te lanceren. Spijtig genoeg zijn er maar heel weinig die echt aanslaan. Na de zoveelste pis- en kakmop hadden we het echt wel gehad. A Million Ways to die in the West is dus grotendeels een teleurstelling. Wel leuk om Doc uit Back to the Future in een cameo terug te zien. Maar die enkele leuke momenten kunnen het geheel niet redden. (PF) Verdeler: Universal Pictures Benelux

Trailer:

A Million Ways to die in the West