Wat gebeurt er wanneer je science fiction koppelt aan een romantisch drama? Het antwoord op die vraag komen we te weten in Age of Adaline.

De film vertelt het verhaal van Adaline (Blake Lively) die na een blikseminslag niet meer veroudert. Het ongeluk vindt plaats in de jaren dertig, maar wij ontmoeten de nog steeds even jonge Adaline pas in de eenentwintigste eeuw. Helaas blijken haar problemen vele decennia later nog steeds grotendeels romantisch van aard. Om zichzelf en haar gezin te beschermen wisselt ze elke paar jaren van identiteit. Ze verhuist, neemt een nieuwe naam, nieuwe job, nieuwe vrienden, maar laat bovenal nooit in haar kaarten kijken.

Dat verandert allemaal wanneer ze de knappe Ellis (Michiel Huisman) tegen het lijf loopt. In een emotioneel moment (haar trouwe viervoeter is net gestorven) opent ze haar hart. Het hek is helemaal van de dam wanneer ze meegaat naar Ellis’ ouders en blijkt dat papa Ellis ooit nog een relatie had met Adaline. Dit is voor de vrouw het moment om te beslissen wat ze met haar geheim zal doen: terug gaan lopen zoals ze ooit deed, of haar absurde verhaal vertellen in de hoop op eeuwige liefde?

Voor een jonge actrice kan het een uitdaging zijn om een oude vrouw te vertolken, maar het moet gezegd worden dat Lively hier aardig in slaagt. Ondanks haar jeugdige looks weet ze regelmatig het gevoel te wekken dat er daadwerkelijk een oudere vrouw in beeld verschijnt. Dankzij Michiel Huisman, de Nederlandse acteur, die eerder in Wild Reese Witherspoon al wist te verleiden, spat de chemie van het scherm.

Regisseur Krieger zet met zijn film een sterk liefdesverhaal neer met een ietwat bijzondere plot. Toch blijven de meeste clichés van romantische drama’s overeind. Voor liefhebbers van het genre is de film een aanrader. Hou je niet van zeemzoete voorspelbaarheid, dan zou ik hem links laten liggen. (DW) Verdeler: Dutch FilmWorks

Trailer: Age of Adaline