Ons mag je altijd wakker maken om mee de konijnenpijp in te duiken als Tim Burton en Johnny Depp samen een nieuwe film hebben gemaakt. Zeker als het gaat om de verfilming van Alice in Wonderland; want wie beter dan die twee excentrieke fantasten om de wondere fantasiewereld van Lewis Carroll tot leven te wekken. Burton verfilmt het scenario van Linda Woolverton. Alice is niet langer het zevenjarige meisje dat terecht komt in een vreemde wereld en daar van de ene verbazing in de andere valt. Deze Alice is ondertussen negentien jaar en herinnert zich nog maar weinig van haar jeugdige avonturen in Wonderland.

Wanneer ze wegloopt van haar eigen verlovingsfeest, valt ze in het welbekende konijnenhol en komt ze opnieuw terecht in de magische wereld waar ze als jong meisje kennis mee maakte. Daar ziet ze haar jeugdvrienden terug: het Witte Konijn, Tweedle-Dee en Tweedle-Dum, de Zevenslaper, de Rups, de Kolderkat en uiteraard de Gekke Hoedenmaker. Alice waagt zich aan een fantastisch avontuur om haar ware lot te ontdekken en de gruwelijke Hartenkoningin van de troon te stoten.

Heel haar queeste is een lust voor het oog. Het spektakel dat Burton op het scherm tovert, is echter vooral een visueel snoepje. Al zijn de vertolkingen van Johnny Depp als de Gekke Hoedenmaker en Helena Bonham Carter als de Hartenkoningin top, het verhaal blijft te ‘Dinsey’ commercieel en sputtert meer en meer naar het einde toe. Alice in Wonderland stelt niet echt teleur, maar is ook zeker geen Burton grand cru. (PF) 

Trailer: Alice in Wonderland