Het zeer populaire superheldenteam is terug! Marvel Studios presenteert Avengers: Age of Ultron, het epische vervolg op de grootste superheldenfilm aller tijden. De film is gebaseerd op de nog altijd populaire Marvel stripboeken The Avengers, die in 1963 voor het eerst zijn uitgegeven. Avengers: Age of Ultron brengt alle favoriete superhelden uit Avengers terug samen waaronder Iron Man, The Incredible Hulk, Thor en Captain America.

Als Tony Stark probeert om een slapend vredesinitiatief nieuw leven in te blazen, gaat het goed mis. Nick Fury, leider van een geheime spionnenorganisatie (SHIELD), brengt opnieuw een uitzonderlijk maar ijzersterk team samen om de wereld te redden van de ondergang. Als de kwaadaardige Ultron verschijnt, is het aan The Avengers om zijn verschrikkelijke plannen te stoppen en al snel zorgen ongemakkelijke bondgenootschappen en onverwachte acties voor een uniek episch en wereldwijd avontuur.

De eerste film over The Avengers was een schot in de roos als ultiem popcornentertainment. Met Avengers: Age of Ultron probeert regisseur Joss Whedon dit succesverhaal nog eens over te doen. En daarin slaagt hij grotendeels. De formule werkt dus nog wel, maar vertoont toch al enige tekenen van sleet. Vooral de pogingen om de personages wat meer diepgang te geven, komen wat gekunsteld en clichématig over. Voor de rest blijft dit een excellent en oogverblindend actiespektakel, met een leuke chemie tussen de hoofdrolspelers en een daverende finale. Maar of ze hier nu nog zo’n paar films moeten aan toevoegen? (PF)

Trailer: Avengers: Age of Ultron

Avengers Age of Ultron poster