Gedumpt worden is nooit leuk. Bedrogen en gedumpt worden in een land waar je niemand kent, is nog veel erger. Net dat overkomt Gretta (Keira Knightley) in Begin again. Haar vriend Dave (Adam Levine) laat zich als nieuw hitfenomeen meeslepen door de roem. Gretta komt er alleen voor te staan en moet haar eigen weg zien te vinden.

Net op dat moment raakt muziekproducent Dan (Mark Ruffalo) zijn job kwijt. Wanneer hij zijn verdriet gaat verdrinken in een bar, hoort hij Gretta zingen. Hij is vastberaden om hun krachten te bundelen en zo samen een nieuwe weg in te slaan. Zonder hulp van een platenlabel, maar met een gezonde dosis creativiteit, gaan ze aan de slag om een album te maken. Vermakelijke feelgood nummers, ontluikende liefde en nieuwe vriendschappen zijn daarvan een aangenaam gevolg.

Begin Again brengt een beroemde actrice – die op het witte doek nog nooit een woord gezongen – heeft samen met een bekende zanger die maar mondjesmaat heeft geacteerd. Keira Knightley heeft een verrassende stem – aan de hese kant – en dat past prima bij een bescheiden singer songwriter. Adam Levine is als frontman gezegend met een goede stem die niet onverdienstelijk acteert.

Regisseur John Carney leverde al eerder een film van dit kaliber af in 2007 met het puike Once. In Begin Again vervangt hij Londen door New York, maar het idee blijft hetzelfde. De film laat zien wat er gebeurt wanneer twee verloren zielen elkaar tegenkomen.

Het geweldige acteertalent, de leuke muziek en de chemie tussen de personages maakt de film compleet onweerstaanbaar. Een heerlijke feelgood film. (DW) Verdeler: eOne

Trailer: 

Begin again