Het leuke Big Hero 6 is gebaseerd de gelijknamige Japanse superheldenfilm waar onder andere  de 13-jarige genie Hiro en de gespierde, groene superrobot genaamd Baymax, opdraven. Deze animatieversie voegt heel wat (sentimentelere) Amerikaanse accenten toe, maar slaagt er wel in om een moeilijke thematiek (rouwverwerking) succesvol te vertalen naar een mooie en entertainende animatiefilm. Actie wordt afgewisseld met ludieke momenten, wat leidt tot een spannend en grappig avontuur.

De film gaat over Hiro Hamada, een wonderkind dat uitblinkt in robottechnologie. Hij leert om gebruik te maken van zijn speciale talent met de hulp van zijn briljante broer Tadashi en hun gelijkgestemde vrienden: adrenalinejunkie Go Go Tamago, schoonmaakfreak Wasabi No-Ginger, scheikunde-genie Honey Lemon en fanboy Fred.

Door een bizarre samenloop van omstandigheden slaat het noodlot tot en komt de groep terecht in een gevaarlijk plot, dat zich afspeelt in de straten van San Fransokyo. Hiro wendt zich tot zijn beste maatje, de robot Baymax, en verandert de vrienden in een hightech-heldengroep die vastberaden is het mysterie op te lossen. (PF) Verdeler: Walt Disney Home Entertainment

Trailer: Big Hero 6