Netflix staat erom bekend spannende en verslavende series uit te brengen, denk maar aan House of Cards, Narcos, Orange is the new black, etc. Bloodline mag alvast mee in dat rijtje.

Het eerste seizoen begint onmiddellijk mysterieus. We are not bad people, we only did a bad thing. Dat is de openingszin die we te horen krijgen. Meteen worden we meegesleept in de wereld van de familie Rayburn. Een op het eerste zicht rozengeur en maneschijn gezinnetje. Mama en papa Rayburn runnen samen een gezellig hotel in de Florida Keys. Hun vier, inmiddels volwassen, kinderen, zijn elk hun eigen weg gegaan. John (Kyle Chandler) is als oudere broer en zachtaardige politieagent de vertrouweling van de familie, zijn broertje Kevin (Norbert Leo Butz) de hardwerkende mier en zijn zusje Meg (Linda Cardellini) de slimme advocate die de lieve vrede wil bewaren. Blijft er nog over: Danny (een prachtrol van Ben Mendelsohn) als zwart schaap.

Wanneer Danny als ‘verloren zoon’ terugkeert naar het ouderlijk huis, verdwijnt de rust in het gezin. Een strijd om niet enkel elkaars genegenheid en respect, maar evengoed vaders erfenis, zorgt ervoor dat ze meer en meer uit elkaar groeien. Vage flashbacks en subtiele verwijzingen geven beetje bij beetje de geheime familiekwestie weer waaronder het gezin gebukt gaat. Wanneer grote broer John dan ook het heft in eigen handen neemt, gaat Danny een duister lot tegemoet.

Prachtig acteerwerk, een spannende plot en mooie regie zorgen ervoor dat Bloodline blijft boeien. De eerste paar aflevering komen misschien wat trager op gang, maar je wil de ontknoping echt niet missen(DW) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer: Bloodline