Breaking Bad is één van die fantastische Amerikaanse series, die hier veel te weinig aandacht krijgen. In de VS is deze reeks al aan zijn vierde seizoen toe, wij krijgen eindelijk het eerste seizoen op dvd te zien. Het verhaal gaat over Walter White, een onopvallende, saaie scheikundedocent, die op een dag te horen krijgt dat hij aan terminale kanker lijdt. De ooit succesvolle chemicus geeft scheikundeles op een middelbare school en werkt parttime in een wasstraat om zijn gezin te onderhouden – zijn vrouw Skyler, die wat bijverdient met een handeltje op eBay en zijn wilskrachtige, 17-jarige zoon Walter Jr., die aan hersenverlamming lijdt. Om ervoor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood goed verzorgd achterblijft, bedenkt hij het ambitieus plan.

Hij wil voor zijn dood genoeg geld bijeen krijgen voor zijn vrouw en zoon door de uiterst verslavende drug methamfetamine te maken en te verkopen. Dankzij zijn kennis van chemie is zijn ‘crystal meth’ veel beter dan het spul dat normaal op straat te krijgen is, wat hem de aandacht van de verslaafden, de plaatselijke drugsbaronnen én de politie oplevert.

Het eerste seizoen van Breaking Bad, bestaande uit 7 afleveringen, benadert op een ingetogen, maar zeer boeiende manier een bekend onderwerp en doet dit via een originele invalshoek. Duister en cynisch en vaak met een donker humoristisch tintje. Top drama! Eindelijk op dvd. (PF) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer: Breaking Bad Seizoen 1

Breaking Bad Poster