Onlangs werd bekend dat het vijfde seizoen van Breaking Bad, waarvan eind september de laatste aflevering in de VS zal uitgezonden worden, ook het allerlaatste zal zijn. Droevig nieuws want de serie behoort tot het beste wat dezer dagen op het kleine scherm te zien is. Voor ons is het echter nog lang geen tijd om definitief vaarwel te zeggen tegen Walter White en zijn kompaan Jesse, want nog maar pas verscheen seizoen 3 en 4 bij ons op DVD en Bluray. En nu is er ook al deel 1 van seizoen 5. Genieten dus.

In het derde seizoen zien we hoe voormalig scheikundeleraar en meth-maker Walter White (Bryan Cranston) het niet rustig aan kan doen, ook al is de kanker stabiel. Zijn vrouw (Anna Gunn) wil van hem scheiden, zijn zwager en DEA-agent (Dean Norris) zit achter hem aan en een Mexicaans drugskartel heeft het op zijn leven gemunt. Ondanks alles werkt Walt aan een deal die hem een fortuin kan opleveren, maar de prijs is hoog, zoals zal blijken na 13 sterke afleveringen. Seizoen 4 en 5 borduren verder op de gebeurtenissen in reeks 3 en halen gelukkig ook opnieuw het hoge niveau dat de reeks gedurende de drie vorige seizoenen kenmerkte.

Wat Breaking Bad zo sterk maakt is niet alleen de zalige casting waardoor de personages en acteurs perfect matchen, maar ook de scenario’s die aflevering na aflevering weten te verrassen en boeien. De makers weten zeer goed waar ze heen willen met het verhaal en met de personages en die krachtige visie vertaalt zich nu al vier seizoenen lang in één van de beste TV-series ooit gemaakt. Het afscheid zal zwaar zijn binnenkort. (PF) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer: Breaking Bad Seizoen 5

Breaking Bad Poster