Op een dag word je wakker en vier je ondertussen je 43ste verjaardag…alleen, in pyjama, op de bank… Enter: een nieuwe Bridget, again. Iemand die meer uitgaat, openstaat voor een nieuwe liefde en trots is op haar werk als tv producent.

Haar streefgewicht heeft ze alvast gehaald, al duurt die droom niet lang…Onze Britse antiheld wordt namelijk zwanger. En het zou Bridget niet zijn moest er geen addertje onder het gras zitten: ze is niet zeker wie de vader is. Is het haar one-night-stand van in een drassige festivaltent? Of the one that got away mister Darcy?

Na twaalf jaar afwezigheid was de spanning bijzonder hoog. Maar ondanks de komische energie is het scenario eerder voorspelbaar. Witte outfit plus een modderig festival? Je raadt het al. Zat en per ongeluk in de verkeerde bungalow terechtkomen? Natuurlijk is dat bij die hunk die je een paar uur eerder al ontmoette.

Waar de eerste twee films nog de spot dreven met maatschappelijke problemen en de druk die op vrouwen ligt, stelt de derde eerder teleur. Onderwerpen zoals Femen, conservatisme en dwangmatige bazen passeren dan wel de revue, de satire in Bridget Jones’s Baby blijft erg braaf.

Het grootste probleem van de film is echter: Bridget is eigenlijk Bridget-af. Renée Zellweger heeft de afgelopen 10 jaar meer geïnvesteerd in haar looks dan haar acteertalent. Wat maakt dat ze nu een emotieloze, mimiek-afwezige vrouw is. En net dat is wat we juist zo leuk vonden aan onze Bridget. (DW) Verdeler: Warner Home Video

Trailer: Bridget Jones's Baby