Op een dag krijgt ex-hoteluitbater Mark Lebeer (Koen De Bouw) een onverwachte uitnodiging van de knappe en steenrijke Ierse Grace. Ze is hun liefdesaffaire van twintig jaar geleden nog niet vergeten. Meteen wordt duidelijk dat de boodschap niet voor hem bedoeld is, maar voor zijn overleden broer Michel (Koen De Graeve).

De broer die het ouderlijk hotel heeft failliet geholpen en daarna samen met Marks vrouw met de noorderzon vertrok. Mark besluit in de huid van zijn broer te kruipen en op Grace’s uitnodiging in te gaan. Een plan dat hem ingefluisterd is door zijn op geld beluste jonge buurman (Titus De Voogdt). Al snel blijkt dat Grace ook haar eigen duistere agenda heeft.

Met dit als premisse kronkelt het scenario daarna aan een snel en nerveus tempo verder. Grace is de enige die haar medespelers op het witte doek een beetje kan temperen. Het geklungel van de twee Vlaamse heren is met momenten zo onbehaaglijk dat het verveelt, ook al doet Enthoven zijn best om het voor mensen met een moeilijk verleden op te nemen.

Hij slaagt er niet in de prent geloofwaardig te maken. Het ene moment waan je je in een thriller en het andere moment ga je mee op avontuur met Kuifje. Onvoldoende. (EDM)

Trailer: Broer