Wanneer jonge, knappe actrices serieus willen worden genomen, veranderen ze hun complete look. Meestal zorgt dit dan al voor de nodige Oscar buzz. En zo is het ook niet anders gelopen voor Cake.

In de film verruild Jennifer Aniston voor één keer haar glossy haardos en vrolijke zelve, en speelt ze een donker, diepbedroefd personage. Ze heeft er geen Oscar voor gekregen – zelfs geen nominatie – en toch brengt ze het er meer dan aardig vanaf.

Cake vertelt het verhaal van Claire Bennett, een cynische vrouw die erin is geslaagd om zich te vervreemden van iedereen in haar leven, met uitzondering van haar trouwe huishoudster. In haar gedrogeerde staat hallucineert Claire vaak over Nina (Anna Kendrick), een lotgenote die de pijn niet meer kon verdragen en zelfmoord pleegde. Ze worstelt met dezelfde gedachten maar vindt gelukkig steun bij Nina’s achtergebleven echtgenoot Roy (Sam Worthington). Langzaam lijkt de cynische Claire te ontdooien.

Noch het script van Patrick Tobin, noch de regie van Daniel Barnz brengen jammer genoeg weinig deining in het verhaal. Alles dobbert rustig verder zonder al te grote verrassingen. Het resultaat is een zeer degelijk, traag en zweverig karakterportret. Mooie acteerprestaties, maar een minder memorabele plot. Cake voelt eerder aan als een geslaagde tv-film dan een prestigieus en prijzenwinnend drama. (DWVerdeler: Warner Home Video

Trailer: Cake