Cold in July is een degelijke wraakthriller die zich afspeelt in het Texas van eind de jaren ’80. Op een zwoele avond hoort Richard Dane (Michael C. Hall uit Dexter) vreemde geluiden in zijn huis, hij schiet inbreker, Freddy, door zijn kop. Richard wordt in het dorp gezien als een held, maar hij vreest al snel voor de veiligheid van zijn familie wanneer Freddy’s ex-criminele vader Ben (Sam Shepard uit Killing Them Softly) op wraak zint.

Niet alles is wat het lijkt in deze vreedzame gemeenschap, Richards leven valt uit elkaar en hij komt terecht in een wereld vol corruptie en geweld waarin hij ook nog een hoogst onwaarschijnlijke vijand tegenkomt.

Cold in July is gebaseerd op het boek van Joe R. Lansdale en werd geregisseerd door Jim Mickle (We Are What We Are). Mickle maakt er redelijk meeslepende B-film die begint als een vrij realistisch en sterk drama, maar spijtig genoeg na verloop van tijd afglijdt naar een onbeduidend misdaadverhaal waarin de clichés zich opstapelen. (PF) Verdeler: Universal Pictures Benelux

Trailer: Cold in July

Cold in July poster