Het slagveld opstormen om er na enkele minuten te sterven en dat elke dag opnieuw, een mens zou voor minder gefrustreerd raken. Tom Cruise maakt het mee in deze intense actiethriller, waar een onverslaanbaar buitenaards ras een meedogenloze aanval uitvoert op de Aarde. Majoor William Cage (Cruise) wordt gedropt in een kamikazemissie. Na enkele minuten sneuvelt Cage, maar hij komt terecht in een time loop, waardoor hij dezelfde aanval telkens opnieuw beleeft en dus onophoudelijk vecht en sterft.

Dankzij training met de onverschrokken soldate Rita Vrataski (Emily Blunt) wordt hij bedrevener op het slagveld, en elk gevecht brengt hen steeds een stapje dichter bij het verslaan van de vijand. Samen proberen ze de Aarde te redden van een stelletje uit de kluiten gewassen aliens. Live, Die, Repeat!

Dit spectaculair science fiction epos werd geregisseerd door Doug Liman, de man die ook in de regiestoel zat bij onder andere The Bourne Identity en Mr. and Mrs. Smith. Hij maakte met Edge of Tomorrow een soort Groundhog Day op testosteron. En het resultaat is een van de beste blockbusters van dit jaar! Het verhaal is losjes gebaseerd op de Japanse roman “All You Need Is Kill” van Hiroshi Sakurazaka, die later ook verwerkt werd tot een mangastrip.

Liman vertrok dus van een verhaal met het intrigerende timeloop uitgangspunt. De verdere uitwerking levert een zeer entertainende actiefilm op, die dankzij slimme plotwendingen, voldoende humor, een stevig tempo en enkele knappe actiescènes de kijker geen moment verveelt. De ontknoping was er net te veel aan voor ons, maar voor de rest pure fun! (PF) Verdeler: Warner Home Video

Trailer:

Edge of tomorrow