De charismatische David Kepesh is een geliefd criticus en professor op een vooraanstaande universiteit in New York. Hij kan rekenen op heel wat aandacht van zijn mooie studentes. Hij is een womanizer die zich zijn hele leven nog nooit heeft gebonden aan één vrouw. Tot hij de beeldschone studente Consuela Castillo ontmoet. Zij is slechts 24 jaar oud en zet de wereld van David volledig op zijn kop.

Zij is niet alleen bloedmooi, maar kan hem ook in intellectueel opzicht aan. Ze flirt met hem, betovert hem en uiteindelijk beginnen de twee een stormachtige affaire. Ondanks waarschuwingen van zijn beste vriend en de afkeuring van zijn zoon, groeit er een diepe band tussen de twee. Maar voornamelijk door zijn eigen onzekerheid blijft Kepesh bang dat Consuela hem uiteindelijk toch zal verlaten voor een jongere man. Zijn gevoelens van jaloezie en zijn obsessie voor haar lijken hierdoor iets moois de dieperik in te trekken.

Elegy is gebaseerd op het boek “The Dying Animal” van Pulitzer Prize winnaar Philip Roth. De Spaanse cineaste Isabel Coixet wist dit prachtige verhaal op een zeer geloofwaardige manier te verfilmen. Ze slaagt er grotendeels in Roth’s visie om te zetten naar een mooi liefdesverhaal, zonder oppervlakkige of conventionele paden te bewandelen. Oscarwinnaar Ben Kingsley en Penélope Cruz vertolken op schitterende wijze de mooie, maar ook verwarrende gevoelens en emoties, die hierbij komen kijken. Een gepassioneerd en meeslepend drama over de kracht van liefde is het resultaat. (PF)

Trailer: Elegy