Far from the Madding Crowd, gebaseerd op het boek van Thomas Hardy, vertelt het verhaal van een onafhankelijke vrouw Bathsheba Everdene. Als enige erfgename van een boerderij, staat ze perfect haar mannetje in de wereld van schapen hoeden, graan torsen en paarden drijven.

Door haar charmes trekt ze verschillende mannen aan: de schapenherder Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts) en de welvarende en volwassen vrijgezel William Boldwood (Michael Sheen).

En zoals het gezegde gaat, wanneer twee honden vechten om een been, loopt een derde ermee heen. Minnaar nummer drie is de aantrekkelijke maar roekeloze sergeant Frank Troy (Tom Sturridge).

De verschillende avances en opkomende romances schieten elkaar in de film vliegensvlug voorbij en zorgen er jammer genoeg voor weinig emoties.

Het kostuumdrama van Vinterberg weet op dat vlak niet te overtuigen, al kan er geen kwaad woord worden gezegd over de acteerprestaties.

Carey Mulligan zet een mooie feministe avant-la-lettre neer en Matthias Schoenaerts, voor één keer niet de bruut, maar de verlegen, verdoken held zet zijn weg richting de top zeker verder.

Voor de kijkers zal het vast duidelijk zijn wie Carey als haar man moet kiezen, de actrice zelf worstelt twee uur met diezelfde vraag. En dat maakt de film een ietwat langdradig, doch mooi kostuumdrama. (DW) Verdeler: Twentieth Century Fox Home Entertainment

Trailer: Far from the Madding Crowd