Nu visje Nemo weer goed en wel thuis is, werd het voor Pixar tijd om een nieuwe zoekactie te starten. In de sequel doen al onze geschubde vriendjes nog steeds mee maar draait het scenario zich om. Dit keer is het Dory (Ellen DeGeneres) die aan een lange reis begint. De blauwe vis wil namelijk haar ouders, die ze jaren geleden is kwijtgespeeld, terug opzoeken. Op zich een gemakkelijke opdracht, ware het niet dat Dory enkel beschikt over een korte termijngeheugen en zich dus niet al te veel herinnert. Toch is ze er alleen op uitgetrokken. Nemo en zijn vader proberen haar nog te volgen, maar zijn haar uiteraard snel kwijt.

Tijdens het avontuur ontmoeten onze helden oude bekenden, maar ook nieuwe personages zoals een melancholische mossel, een bijziende walvis en een mopperende octopus. Fans van Modern Family herkennen in die twee laatsten Ty Burrell en Ed O’Neill.

13 jaar na de instant klassieker worden we weer getrakteerd op een prachtig schouwspel diep in de zee. We zien dat de animatie er enorm op vooruit is gegaan en genieten van een prachtig kleurenpallet. Maar daar waar Finding Nemo jong en oud kon charmeren, is Finding Dory net iets meer voor de allerkleinsten. (DW)

Trailer: Finding Dory