Girls was reeds gedurende twee seizoenen een unieke show die de levens van vier twenty-somethings uit het hedendaagse New York realistisch in beeld bracht. Ondanks dat de HBO-reeks heel wat controverse opriep in de VS door de expliciete seksscènes, de gevoelige thema’s en de rauwe humor van maker en hoofdrolspeelster Lena Dunham, wist de show toch het grote publiek te bekoren en gaat binnenkort ook het vierde seizoen van start. Maar eerst kunnen wij nu genieten van de DVD van het derde seizoen.

Hannah heeft een “comfortabel” huishouden opgebouwd met Adam en probeert haar schrijfcarrière weer op de rails te krijgen. Marnie werkt hard aan het grootse leven waar ze, in haar ogen, recht op heeft, terwijl ze herstelt van haar pijnlijke breuk met Charlie. Shoshanna, ook weer single, probeert een gezonde balans te vinden tussen feesten en school nu het einde van de studietijd in zicht komt. En Jessa blijft de levens van iedereen in haar omgeving overhoopgooien.

Deel 3 gaat verder op het elan van het tweede seizoen, dat een stuk zwaarmoediger was dan de eerste reeks. Dunham creëert niet echt personages waarvan we kunnen houden: pretentieus, zelfingenomen, narcistisch en bovenal lui. Het is niet altijd makkelijk om met hen mee te leven, laat staan te vereenzelvigen, maar interessant om te volgen zijn ze zeker. En het is net die confronterende en grimmige toon die Girls zo uniek en interessant maakt als comedyshow. Ook seizoen 3 blijft dus nog zeer knappe tv! (PF) Verdeler: Warner Home Video

Trailer: 

Girls Seizoen 3