Producenten Judd Apatow en Jenni Konner, en schrijver/regisseur/actrice Lena Dunham zijn terug met deze Emmy- en Golden Globe-winnende serie. In het vierde seizoen van het bekroonde Girls zijn Lena Dunham en haar vriendinnen geen jonge naïeve meisjes meer, maar inmiddels echte doorwinterde New Yorkse vrouwen. Alhoewel, ook dit seizoen is het nog steeds niet echt duidelijk wat ze nu precies willen van jongens, het leven of zichzelf. We zien hoe de meiden langzaam volwassen worden in hun zoektocht naar creatief, professioneel en romantisch succes in New York City en daarbuiten.

We pikken terug in kort na de gebeurtenissen van seizoen 3. Hannah maakt zich klaar om te vertrekken naar Iowa City, waar ze een zeer prestigieuze workshop voor schrijvers mag volgen. De vriendschappen die vorig seizoen op de helling stonden, zijn echter nog niet altijd volledig geheeld. Het vertrek wordt dan ook niet uitbundig gevierd. Daarvoor is iedereen te druk met zichzelf en de eigen problemen bezig.

Ook al is Girls nog altijd een allesbehalve conventionele show, na vier seizoenen voelt ook deze reeks minder verrassend aan. Niet alleen hebben de scenario’s wat scherpte en originaliteit verloren, vooral de overwegend grimmige toon en onsympathieke, groteske personages werken vaak afstompend in plaats van intrigerend. Dus ook al blijft Girls goed gemaakt en sterk geacteerd, de belevenissen van Hannah en haar vriendinnen levert al te dikwijls onaangename TV op, ook al zitten er rake observaties en ideeën in. Hopelijk vinden de makers de balans, die de show zo sterk maakte de eerste twee seizoenen, snel terug in seizoen 5. (PF) Verdeler: Warner Home Video

Trailer: Girls seizoen 4