Als grote David Fincher fans is het altijd uitkijken naar een nieuwe prent van de regisseur die ons onder andere Se7en, Fight Club en The Social Network bracht. En het doet ons plezier te kunnen schrijven dat ook Gone Girl een zeer goede film is geworden.

Gone Girl is gebaseerd op de bestseller van Gillian Flynn, die tevens het scenario schreef. Het verhaal gaat over Nick en Amy Dunne (Ben Affleck en Rosamund Pike), zij staan op het punt om hun vijfde huwelijksverjaardag te vieren. De avond vóór hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij voor advies op bezoek bij zijn tweelingzus Margo.

De volgende ochtend keert hij terug naar huis en blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick zelf. De rest van de film laat Fincher op een zeer intense manier de kijker mee raden naar de waarheid achter de geheimzinnige verdwijning.

Gone Girl is een intelligente, donkere psychologische thriller, die teert op een typische Fincheriaanse sfeerschepping, een excellent scenario en puik acteerwerk (ja, ook van een ingetogen Affleck). De film had iets strakker/korter gemogen voor ons en het slot grijpt niet zo sterk naar de keel als we hadden gehoopt, maar de manier waarop het mysterie wordt ontrafeld is bijzonder aangrijpend en mega entertainend. (PF) Verdeler: Twentieth Century Fox Home Entertainment

Trailer: Gone Girl