Producent Eddie Mannix (Josh Brolin) heeft de taak om de reputatie van filmstudio Capitol Pictures en haar beroemdheden hoog te houden. Wanneer filmster Baird Whitlock (George Clooney) niet op de set is verschenen van de nieuwste massaproductie Hail Caesar – a Tale of Christ’s Life, blijkt de acteur te zijn ontvoerd door een groep communisten. Terwijl Mannix het losgeld bij elkaar probeert te harken, moet hij ook nog een mopperende regisseur tevreden houden en blijkt de ongetrouwde actrice DeeAnna Moran (Scarlett Johansson) zwanger te zijn. Tot overmaat van ramp ligt de roddelpers continu op de loer. Hoe lang houdt Mannix dit leven vol?

Het blijft altijd reikhalzend uitkijken naar een nieuwe prent van de gebroeders Coen. Spijtig genoeg scheren ze met hun laatste films niet meer de hoge toppen van Fargo, The Big Lebowski en No Country for Old Men. En ook met deze Hail, Caesar! blijven ze onder de verwachtingen.

De voortekens waren nochtans gunstig. Een cast met onder andere George Clooney, Scarlett Johansson en Josh Brolin. De master Roger Deakins achter de camera en een scenario (een hulde/parodie aan Hollywood) dat het beste deed vermoeden. En toch is het resultaat allesbehalve magisch. Niet dat deze komedie niet weet te entertainen, maar lang bijblijven zal hij niet. Hoog tijd voor nog eens een Coen grand cru… (PF) Verdeler: Universal Pictures Benelux

Trailer: Hail, Caeser!