TV is hot! De afgelopen tien jaar schieten de kwaliteitsseries als paddestoelen uit de grond. Grote namen uit de acteurs- en regisseurswereld kijken niet langer neer op ‘het kleine scherm’ en zetten hun schouders mee onder verscheidene TV-projecten. In het zog van Michael Mann (Luck), Martin Scorsese (Boardwalk Empire) en Frank Darabont (The Walking Dead), waagt nu ook de grote David Fincher de sprong. En in zijn kielzog neemt hij acteur Kevin Spacey mee. Een samenwerking die toptelevisie oplevert, zo veel is zeker!

House of Cards vertelt over het geslepen en genadeloze congreslid Francis Underwood (Spacey) en zijn vrouw Claire (Robin Wright). Zij wijken nergens voor terug om alles te bemachtigen.

In dit verdorven en gladde politieke drama dringen we diep door in de duistere wereld van hebzucht, seks en corruptie in het hedendaagse Washington. Gedragen door de fantastische vertolkingen (met Spacey op kop), de puike regie en het meesterlijke script, scheert dit eerste seizoen hoge toppen. Monologen, dialogen en one-liners, de één nog sterker en meer memorabel dan de andere.

Verslinden dit eerste verslavende seizoen! Het tweede ligt ook al te wachten en dat is nog beter! (PF) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer:

House of Cards Seizoen 1