De eerste twee seizoen van House of Cards waren om duimen en vingers af te likken. Ook seizoen 3 van de veelgeprezen serie haalt een hoog niveau, maar stelt toch een beetje teleur in vergelijking met wat voorafging. In het derde seizoen probeert President Underwood zijn nalatenschap te waarborgen. Claire wil meer zijn dan de first lady. Hoge bomen vangen echter veel wind! Maar meer nog dan hun vele politieke tegenstanders is hun onderlinge strijd de grootste vijand.

Niet dat de nieuwste intriges van Frank en Claire Underwood – nu ze eindelijk in het Witte Huis beland zijn – oninteressant zijn om volgen, maar toch is de spanning en de originaliteit in het scenario wat weg. En erger: we leefden minder mee met de personages. Ontroeren deed het niet. De weg naar het presidentschap was spectaculairder en intrigerender dan de strijd die ze leveren om hun macht te behouden. Er waren nu te veel plotlijnen , te weinig focus.

Toch blijft dit een serie met heel wat troeven en één minder seizoen betekent zeker niet dat we zullen afhaken. Alleen al voor de krachttoer van Kevin Spacey en Robin Wright zouden we blijven kijken. En ook de rest van de cast blijft uiteraard fenomenaal. Tevens blijft de manier waarop de serie in beeld wordt gebracht prachtig. De makers bouwen verder op de stijl  die regisseur David Fincher in de allereerste afleveringen bepaalde. Het levert iedere episode wonderlijke shots op die de scènes extra cachet geven.

Wij kijken dus zeker uit naar seizoen 4. Hopelijk weten de Underwoods dan opnieuw onder onze huid te kruipen. (PF) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer: House of Cards Seizoen 3