In het vierde seizoen 4 van het zalige House of Cards keert Kevin Spacey terug als politiek mastermind Frank Underwood, een vertolking die hem in 2015 een Golden Globe Award opleverde. Met Robin Wright aan zijn zijde in de, eveneens, Golden Globe Award-winnende rol van Claire, breiden de Underwoods hun slinks verworven imperium verder uit. Daarbij gaan ze niemand uit de weg – inclusief elkaar. Ze waren altijd een geweldig team. Maar nu worden Frank (Kevin Spacey) en Claire (Robin Wright) nog grotere tegenstanders als hun huwelijk uiteen begint te vallen en hun ambities op gespannen voet staan.

Na het mindere derde seizoen dachten we dat het vet wat van de politieke soep was. Frank had zijn doel bereikt en zijn belevenissen als president waren net dat tikkeltje minder intrigerend dan de weg naar die felbegeerde positie. Maar we hadden het mis. Seizoen 4 staat er opnieuw! Het is opnieuw smullen geblazen van de duistere achterkamerpolitiek, samenzweringen en onderlinge twisten tussen Frank én Claire.

Want hoe goed Kevin Spacey opnieuw ook is, het is wel degelijk Robin Wright als de First Lady die de show steelt. Wat een klassevolle actrice! House of Cards blijft ook dicht bij de realiteit staan. Seizoen 4 brengt dan ook betekenisvolle verwijzingen naar problemen met gender, power en niet te vergeten, de presidentiële verkiezingen. De serie heeft zijn schwung terug en daar worden wij nu eens blij van. (PF) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer: House of Cards Seizoen 4