“The road to power is paved with hypocrisy and casualties. Never regret.”En dat kunt u in het geval van Francis J. Underwood gerust letterlijk nemen.

Het 2de seizoen van House of Cards neemt de draad exact op waar het 1 ste seizoen eindigde. Het verteltempo ligt in het tweede seizoen zelfs nog hoger dan in het eerste. Oude verhaallijnen blijven doorlopen en nieuwe worden geïntroduceerd. Sommige verhaallijnen worden soms iets te snel en te  slordig afgehandeld en laten je daarom wat onvoldaan achter. Maar de nieuwe personages zijn niet van de minste en maken veel goed,  let bijvoorbeeld op de straffe prestatie van Molly Parker (die eerder ook een belangrijke rol vertolkte in het schitterende Deadwood).

Er worden dus wel degelijk nieuwe intriges en personages geïntroduceerd in het 2de seizoen en soms wringt dit een beetje. Sommige plotwendingen zoeken echt de grenzen van het realisme op. De grens tussen intrigerend en ongeloofwaardig wordt daardoor bij momenten erg dun. Maar dat is zowat het enige negatievere dat we kwijt willen. Want als er één ding is dat House of Cards nooit wordt, dan is het wel saai. En dat is waar het uiteindelijk om draait.

De hoofdpersonages staan dan ook als een huis. Het zijn ‘karakters’ die steeds dieper en genuanceerder worden uitgewerkt. Zeker bij de sterke tandem Frank en Claire Underwood – wat een fantastische rollen van Kevin Spacey en Robin Wright. Voeg daar nog een eeuwenoude antagonistische strijd tussen money (Tusk) and power (Frank) aan toe als rode draad en je hebt opnieuw een dijk van een TV serie. De ontknoping van dit tweede seizoen doet je ook zin krijgen in het derde seizoen en cours de route leer je ook nog iets bij over hoe de Amerikaanse politiek werkt.

En dan hebben we het nog niet gehad over de wondermooie, dromerige en dreigende begingeneriek op de tonen van Jeff Beal, die de makers gelukkig onveranderd hebben gelaten… Dikke aanrader. Top TV. (TL) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Bekijk hier de een unieke infographic waarin alle intriges, relaties en verbanden van de razend populaire serie worden weergegeven.

House of Cards infographic

Trailer: House of Cards Seizoen 2