Wij keken eigenlijk wel uit naar dit vervolg op de succesvolle geanimeerde drakenfilm uit 2010. En terecht zo blijkt, want ook dit tweede deel is een fantastisch avontuur geworden.

Na de belevenissen uit de eerste film, zullen Hiccup en Toothless opnieuw grote gevaren trotseren. Zo moeten ze honderden drakenstrijders leiden om de Drakenberg te verdedigen en vechten ze daarbij tegen Drago Bloodfist met zijn gigantische leger van drakenjagers en hun gevaarlijke oorlogsmachines. De machtige Bewilderbeast, meester van de Drakenberg, besluit om zich bij Hiccup en zijn vrienden te voegen in de strijd tegen Drago. Maar makkelijk wordt het niet.

DreamWorks Animation keert met succes terug naar de wereld van draken en Vikings. Het resultaat, geregisseerd door Dean DeBlois, is een opwindende en bij momenten zelfs emotioneel beladen prent, die ongelofelijk mooi geanimeerd is. How to Train Your Dragon 2 is zelfs iets te overladen met actiescènes, maar wel superspectaculair en dus perfect zomeramusement. (PF)

Trailer: 

How to train your Dragon 2