De charismatische Argentijnse escortjongen Lucas (Nahuel Pérez Biscayart) komt aan de bak in Buenos Aires door zijn lichaam te verkopen aan homoseksuele mannen. Via het internet doet hij een wanhopige oproep om door een man te worden meegenomen naar een ander land. De goedhartige, ietwat corpulente Belgische bakker Henry (Jean-Michel Balthazar) gaat in op zijn lokroep. Hij belooft Lucas een vliegticket richting Wallonië, op voorwaarde dat de jongen als knecht in zijn succesvolle bakkerij in het Waalse dorpje Hermalle komt werken, en dat de twee ook de lakens delen.

Lucas ziet er meteen een uitweg uit zijn financiële crisis in. Maar hun gecompliceerde verhouding wordt nog een pak ingewikkelder als blijkt dat Lucas meer oog heeft voor de mooie Canadese Audrey (Monia Chokri), een alleenstaande moeder die als verkoopster in de bakkerij werkt. Het is het startschot voor een merkwaardige driehoeksverhouding.

De Waalse regisseur David Lambert (Hors les Murs) brengt met zijn tweede langspeler Je Suis à toi een bijzonder eigenzinnig, oprecht en bij momenten expliciet, maar altijd mooi portret over interpersoonlijke relaties, menselijke wensen en verlangens en nood aan gezelschap en affectie. Hij behandelt zijn onderwerp consequent op een eerlijke, humane en delicate manier, met veel aandacht voor het spel tussen de personages, hun kwetsbaarheden en innerlijke onzekerheden. Daarenboven zit er genoeg spankracht in het verhaal, zodat het interessant blijft tot het einde. (PF)

Trailer: 

Je suis à toi