Hoeveel keer hebben we het al niet gezien? De misdadiger die niets meer te maken wilt hebben met zijn oude leven, wordt om een of andere reden toch weer de waanzin ingetrokken. A lot! Toch is het al even geleden dat het op zo’n coole en entertainende manier in beeld werd gebracht als in deze John Wick.

Keanu Reeves kruipt in de huid van mister Wick, een levende legende door zijn onnavolgbare kwaliteiten als huurmoordenaar voor de Russische maffia. De mysterieuze eenling heeft zijn verleden dus afgezworen en wil niets liever dan in alle rust genieten van zijn luxeleven in New York. Totdat alles wat hem lief is, wordt afgenomen door een groep gewelddadige gangsters. Er rest John Wick nog maar één ding: wraak!

Regisseurs Chad Stahelski en David Leitch, beide voormalig stuntman, maken met John Wick een zeer stijlvolle, opwindende en heftige actieprent. Pretentie- en hersenloos amusement dus. Niets mis mee zo af en toe. Bovendien is dit voor Keanu Reeves een succesvolle terugkeer naar het actiegenre. De man is nu eenmaal op zijn best wanneer het geweld primeert op de dialogen. (PF) Verdeler: A-Film

Trailer: John Wick

John Wick Poster