Exact 22 jaar nadat Steven Spielberg Jurassic Park op de wereld losliet, is er nu een vierde film met de wereldbekende dino’s: Jurassic World. Na de drie rampen in de Jurassic Parks, hebben sommige mensen nog altijd niet geleerd en openen een nieuw attractiepark op Isla Nubar, één die nog indrukwekkender en populairder moet worden.

Om de bezoekerscijfers op peil te houden hebben de beheerders van het park een nieuwe, genetisch gemodificeerde hybride gecreëerd die ze Indominus Rex hebben gedoopt. Het schepsel is groter, sterker en vele malen intelligenter dan eender welke dinosaurus die ooit op Aarde rondzwierf. Maar het geheimzinnige nieuwe ras blijkt ook veel gevaarlijker dan iemand had kunnen voorzien.

Jurassic World, een productie van franchisebedenker Steven Spielberg, met Colin Trevorrow in de regisseursstoel, zoomt in op ex-militair en expert dierengedrag Owen Grady (Chris Pratt uit Guardians of the Galaxy) en Claire Dearing (Bryce Dallas Howard). Als een ongeziene chaos losbreekt en het leven van de toeristen bedreigd wordt, moeten de twee hun krachten bundelen om te kunnen overleven.

Deze vierde episode is een zeer entertainend avontuur geworden. Tippen aan het origineel kan het niet, daarvoor zit er te weinig spanning in en is de plot te ongeloofwaardig. Visueel is het echter smullen en ook Chris Pratt is een plezier om volgen. Dus verstand op nul en genieten van de rit! (PF) Verdeler: Universal Pictures Benelux

Trailer: Jurassic World