Na 28 jaar samen gewoond te hebben, kunnen Ben en George eindelijk trouwen. Maar wanneer ze van hun huwelijksreis terug keren, wordt George ontslagen. Het pas getrouwde stel moet hun appartement verkopen en terwijl ze uitkijken naar een goedkopere woonst, moeten ze noodgedwongen, van elkaar gescheiden, bij vrienden en familie intrekken – een situatie die zwaar weegt op het koppel, maar ook op de betrokkenen. Love is Strange zoomt in op de pijn en het verdriet van het apart wonen, maar ook op de spanningen die tussen de verschillende generaties ontstaan.

De New Yorkse schrijver-regisseur Ira Sachs brengt met Love is Strange een diepmenselijk, origineel en eigentijds liefdesverhaal. Op het eerste zicht is dit een sober, simpel relaas, maar wie iets dieper kijkt ziet heel mooie thema’s zoals de reflectie over ouder worden, familie- en liefdesrelaties en aanvaarding van alle vormen van liefde.

Met zijn combinatie van oprechte intimiteit en visuele flair mijdt Sachs de valkuilen van de sentimentele sitcom. Hij kneedt het geheel tot een subtiel en eerlijk drama, vermengd met zeemzoete humor en gedreven door ongedwongen, charmante vertolkingen van John Lithgow als Ben en Alfred Molina als George. (PF) 

Trailer: 

Love is Strange