In de romantische komedie Love, Rosie zijn Rosie Dunne (Lily Collins) en Alex Stewart (Sam Claflin) al vanaf hun jeugd beste vrienden. Wanneer Alex voor zijn studie van Dublin naar Amerika verhuist, en Rosie onverwacht zwanger blijkt, worden de twee plotseling van elkaar gescheiden. Zal hun vriendschap de jaren en duizenden kilometers afstand overleven? En is hun relatie eigenlijk niet meer dan een gewone vriendschap…?

De film kan nog het best beschreven worden als Juno meets The Notebook. Alleen is Juno haar sarcasme kwijt en blijkt de passie, zoals zo mooi vertaald in The Notebook, ver zoek. Het lot kiest er namelijk voor om de twee hoofdpersonages telkens uit elkaar te drijven. En de liefde die ze voor elkaar voelen is net niet sterk genoeg om de knoop te kunnen doorhakken. De episodes in de levens van Rosie en Alex zijn dan ook vooral frustrerend.

Duits regisseur Christian Ditter heeft dan wel voor goede hoofdpersonages gezorgd in zijn verfilming, de voorspelbaarheid blijft echter te groot. (DW) Verdeler: eOne

Trailer: Love, Rosie