Dertig jaar na Beyond Thunderdome is Max terug en hij is nog altijd mad as hell. Niet verwonderlijk dus dat hij ons opnieuw mee in een waanzinnig en meedogenloos avontuur sleurt. Wel geen Mel Gibson dit keer als Max Rockatansky, maar Tom Hardy. Een meer dan waardige opvolger blijkt. In Mad Max: Fury Road is Mad Max – omwille van zijn turbulente verleden – ervan overtuigd dat hij alleen kan overleven als hij in zijn eentje opereert.

Toch komt hij in contact met een groep die in een oorlogsvoertuig, bestuurd door Furiosa (Charlize Theron), door de woestenij trekt. De groep is op de vlucht voor de tiran Immortan Joe, van wie iets onvervangbaars is gestolen. De woedende krijgsheer stuurt al zijn bendes achter de rebellen aan, wat uitmondt in een meedogenloze, bloedstollende ‘Road War’.

Wanneer Max gevangen wordt genomen door Immortan Joe’s bende, is Furiosa (what’s in a name) zijn enige hoop op vrijheid. Tegelijk heeft zij de kennis van Max nodig om de woestijn veilig over te kunnen steken en te kunnen ontsnappen aan de gekheid van hun vijanden.

Regisseur en scenarist George Miller keert terug naar zijn franchise waar hij zo’n succes mee oogstte. Wij hadden toch onze twijfels of hij opnieuw dezelfde hoge toppen kon scheren, maar deze Mad Max: Fury Road is een van de weinige keren dat een filmmaker zijn oude filmfranchise met succes nieuw leven inblaast. Miller sleurt ons opnieuw mee naar zijn volkomen geschifte toekomst en schotelt ons een dijk van een post-apocalyptische actiefilm voor.

Mad Max: Fury Road is ongelooflijk entertainend, visueel verbluffend met bombastische en geweldige actiescènes zonder emotie en verhaal overboord te gooien. De zomer is nog niet begonnen, maar nu al de beste blockbuster van het jaar! (PF) Verdeler: Warner Home Video

Trailer: Mad Max: Fury Road