Winter is coming en dan zoeken we allerlei manieren om het warm te krijgen. Voor heel wat dames eindigt die zoektocht zodra Magic Mike XXL begint te spelen. Want wie beter dan Channing Tatum, Matt Bomer, Joe Manganiello en Adam Rodriguez om de temperatuur in de woonkamer serieus de hoogte in te jagen. Gelukkig brengt deze ultieme chick flick ons naast glimmende spieren, minuscule strings en suggestieve handelingen, ook nog een redelijk entertainend verhaal vol humor, zodat manlief er ook nog iets aan heeft.

Drie jaar zijn verstreken sinds Mike (Channing Tatum) de stripperwereld vaarwel zei. De overgebleven ‘Kings of Tampa’ staan nu ook op het punt om de handdoek in de ring te gooien. Maar ze willen niet in stilte afscheid nemen en plannen een groots optreden in Myrtle Beach, samen met de legendarische Magic Mike. Op weg naar hun laatste optreden stoppen ze in Jacksonville en Savannah voor wat proefoptredens. Daar leren ze nieuwe mensen kennen, komen ze op de proppen met wat nieuwe moves en schudden ze op een verrassende manier het verleden van zich af.

Het vervolg op het aanstekelijke Magic Mike brengt niet veel meer dan vleselijk vertier. Waar het origineel uit 2012 nog zijn tijd nam om de personages te introduceren en te laten ontwikkelen, geeft regisseur Gregory Jacobs zijn film beduidend minder diepgang en laat hij heel wat verhaallijnen onuitgewerkt. Deel twee heeft in alle opzichten heel wat minder om het lijf. De heerlijke mannenbodies blijven de hoofdreden om de prent te bekijken (er lopen ook mooie meiden rond voor de liefhebbers). Naast het mannelijk schoon valt er gelukkig ook nog wel wat te lachen met deze Magic Mike XXL. Dus hoogstwaarschijnlijk wandel je na de film met een voldaan en lekker klammig gevoel naar buiten. (PFVerdeler: Warner Home Video

Trailer: Magic Mike XXL