Britse RomComs stralen meestal een andere sfeer uit dan hun Amerikaanse variant. Minder gelikt, vaak subtieler. Dat is ook het geval met Man up.

In de film ontmoeten Jack (Simon Pegg) en Nancy (Lake Bell) elkaar op een onverwachte manier. De 40-jarige Jack zou namelijk op blind date gaan met een 24-jarige, sportieve, marathon lopende dame. In plaats daarvan krijgt hij net het tegenovergestelde. Nancy is namelijk niet bepaald into sports, kan nauwelijks vrouwelijk worden genoemd en heeft in plaats van een naïeve, jonge blik op het leven, een mening voor alles. Omdat ze niets te verliezen heeft, besluit Nancy echter het spel mee te spelen. Het is uitkijken naar het moment dat haar grote geheim uitkomt.

Dienstdoend regisseur Ben Palmer, vooral bekend van zijn televisiewerk, mocht voor zijn tweede speelfilm aan de slag met een romantisch scenario. De scherpe monologen zijn aangenaam, maar het echte plezier van de film zijn de acteurs. De geslaagde chemie – eerder gebaseerd op persoonlijkheid dan fysieke aantrekking – tussen Simon Pegg en Lake Bell spat van het scherm.

De subtiliteit van de welgekende Britse humor voorkomt dat Man Up verzandt in een ellenlange aaneenschakeling van gênante voorvallen en het eeuwig om elkaar heen draaien van Jack en Nancy. Leuk! (DW) Verdeler: eOne

Trailer: Man up