Mandela: Long Walk to Freedom, gebaseerd op de gelijknamige autobiografie, neemt je mee op de indrukwekkende levensreis van Nelson Madiba Mandela en biedt een unieke visie op de ontstaansgeschiedenis van een modern icoon – vanaf zijn jeugd in een klein plattelandsdorp tot en met zijn presidentschap van Zuid-Afrika in de jaren 90.

De film schetst een eerlijk portret van Mandela als jonge man met een voorkeur voor boksen, snelle auto’s en mooie vrouwen, maar ook als een getalenteerd advocaat en vrijheidsstrijder die wapengeweld niet uit de weg ging om zijn politieke boodschap over te brengen.

De regie van Mandela: Long Walk to Freedom lag in handen van Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl). Die kon rekenen op een uitstekende Idris Elba (The WirePrometheus) in de titelrol. Elba is zeker de grootste troef van deze biopic, maar de rest van de film heeft ook zeker zijn verdiensten. En al is het eerste deel redelijk stroef en springt het scenario soms wat veel van hier naar daar, toch blijft dit een waardige afscheidsfilm. Verdeler: Paradiso Home Entertainment

Trailer: 

Mandela: Long Walk to Freedom