Wie nog niet verliefd was op Emilia Clarke, de blonde drakenmoeder uit Game of Thrones, zal na het zien van deze film ongetwijfeld zijn gevoelens niet meer kunnen bedwingen. Wat.Een.Schatje.

Me before you, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jojo Moyes, vertelt het verhaal van de immer opgewekte Lou (Emilia Clarke), die aangenomen wordt als persoonlijke verzorgster van Will Traynor (Sam Claflin). De doorgaans vrolijke Lou wordt daarmee enorm op de proef gesteld.  Nadat hij door een ongeluk in een rolstoel terechtkwam, dreigt Will het namelijk op te willen geven. De eens viriele, levendige, enthousiaste man is eigenlijk een complete rotzak geworden. Verzorgster na verzorgster wijst hij de deur. Tot Lou arriveert.

Gaandeweg ontdekken de twee dat hun invloed op elkaars leven – en elkaars hart – verder reikt dan ze ooit hadden gedacht. Uiteindelijk ontstaat een mooie vriendschap. Maar of die zal blijven duren…

Me before You is eigenlijk de Amerikaanse versie van Les Intouchables, een film die in 2011 terecht veel positieve reacties kreeg. In de Amerikaanse versie gaat het er wat meliger aan toe. Debuterend regisseur Thea Sharrock kleurt een pak meer binnen de lijntjes van de typische romantische komedie. Dat maakt jammer genoeg dat we te maken hebben met niet vele meer dan een doorsnee romcom.

Toch werkt de film. En dat heeft allemaal te maken met de chemie tussen de twee hoofdacteurs. Zo imponeert Sam Caflin door enkel met zijn gelaatsuitdrukkingen te acteren, terwijl Emilia Clarke iedereen inpakt door rond te huppelen als een frisse, meisjesachtige verschijning. Zijn er traantjes gevloeid? Jazeker! Een instant klassieker is het echter niet. (DW) Verdeler: Warner Home Video

Trailer: Me before you