Als fans van Gru en zijn gele handlangers waren wij wel benieuwd naar het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de Minions. Hun avontuur begint miljoenen jaren geleden, zo blijkt, toen een Minion niet meer was dan een eencellig geel organisme. Door de jaren heen zijn ze geëvolueerd tot hulpjes van de meest verschrikkelijke slechteriken, van T. Rex tot Napoleon.

Helaas worden ze door hun klungeligheid steeds weer werkloos en na een lange periode zonder leider gaan drie Minions op een ontdekkingsreis op zoek naar een nieuwe baas. Kevin, Stuart en Bob rakenverzeild in een spannend avontuur dat hen naar een nieuwe slechterik leidt: ‘s werelds eerste vrouwelijke superschurk, Scarlet Overkill. Onze gele helden belanden in Londen, waar zij hun grootste uitdaging aangaan: het redden van alle Minions.

Net zoals Despicable me is deze spin-off een leuke familiefilm geworden. De animatie is van hoog niveau en het verhaal zit goed in elkaar, zodat ook de volwassenen voldoende hebben om mee te kunnen genieten. De finale was iets over-the-top voor ons, maar daar zullen de allerkleinsten allerminst over klagen. (PF) Verdeler: Universal Pictures Benelux

Trailer: Minions