De eerste drie Mission: Impossible-films verschilden sterk qua aanpak en look. Je voelde de invloed van de regisseur die aan het roer stond hard. Dat leverde twee puike films op: deel 1 van Brian De Palma en deel 3 van J.J.Abrams. Enkel de slow-motion trucs van John Woo maakten van deel 2 een bombastisch en minder geslaagd kijkstuk.

Toch was het pas met de vierde film (Mission: Impossible – Ghost Protocol), geregisseerd door Brad Bird, dat de franchise echt op volle toeren ging draaien. Topactie, ondersteund door een degelijk verhaal en dito nevenpersonages. Het plaatje klopte! En hoera, de vijfde aflevering Mission: Impossible – Rogue Nation, gaat op dit elan verder!

Ethan Hunt begint met zijn team aan de meest onmogelijke missie ooit : het uitschakelen van ‘The Syndicate’, een internationale terroristische organisatie die de wereldorde wil verstoren. Voor deze opdracht werken ze samen met Ilsa Faust, een voormalig Britse geheime agente die zelf misschien wel een dubbele rol speelt.

Het is dit keer Christopher McQuarrie (Jack Reacher), die de perfecte popcorncocktail serveert. Naast adembenemende actie, krijgen we een degelijk scenario met leuke personages en een memorabele slechterik. Topentertainment! (PF) Verdeler: Universal Pictures Benelux

Trailer: Mission: Impossible - Rogue Nation