Modern Family kon vanaf aflevering één al op een enorme schare fans rekenen. De komische serie kreeg terecht al vijf jaar op rij een nominatie op de Emmy Awards voor “beste komedieserie”. Het zesde seizoen is dan ook weer welgekomen! Op sommige vlakken kan de serie de nog steeds hoge verwachtingen inlossen. Al zijn de wittebroodsweken voorbij, het is nog altijd lachen geblazen met de knotsgekke familie.

Terwijl het nieuwbakken echtpaar Cam en Mitch geleidelijk went aan de realiteit van het getrouwde leven, komt het huwelijk van Phil en Claire onder druk door vervelende buren, een mislukt Thanksgiving diner en het rondgesnuffel van Claire op het internet. Intussen laat een stiekeme cameradrone een spoor van vernieling achter in de achtertuin van Jay en Gloria. Een bijna-ongeluk op de snelweg leidt dan weer tot amusante veranderingen bij meerdere leden van de clan Pritchett-Dunphy.

De schrijvers doen nog steeds enorm hun best om de leukste scenario’s uit hun pen tevoorschijn te toveren. De verhaallijnen zijn over het algemeen nog steeds boeiend en hilarisch, maar ergens wringt het schoentje toch. De eens zo charmante kinderen in de familie worden steeds groter en volwassener. Ze zijn niet meer de schattige kleintjes, maar zijn ondertussen pubers en jongvolwassenen geworden.

Die evolutie vraagt om een andere positionering binnen de serie en voor de meeste is dit geen geslaagde verandering. Zo lopen zeker Luke, Lily en Manny wat verloren en zijn hun interventies veel minder komisch dan bedoeld. Het feit dat zij ook niet echt de beste acteurs zijn, helpt hier niet bij. Maar voor de rest valt er meer dan genoeg te genieten in deze bijzonder entertainende en ontspannende show. Het zesde seizoen weet dus zeker opnieuw te overtuigen. We zitten alvast klaar voor seizoen 7. (DW) Verdeler: Twentieth Century Fox Home Entertainment

Trailer: Modern Family Seizoen 6