Met 140 miljoen verkochte exemplaren is Need for Speed één van de meest succesvolle computerspelletjes ooit. Geen wonder dat Scott Waugh de vertaalslag naar het witte doek aanging. De regisseur van Act of Valor en voormalig stuntman levert spijtig genoeg maar een semi-geslaagde actieprent af.

De film draait rond het leven van Tobey Marshall (Aaron “Jessie” Paul), eigenaar van een garage en toevallig ook een getalenteerd straatracer. Tobey heeft twee jaar onschuldig in de gevangenis gezeten voor poging tot moord en zint op wraak. Hij laat zich verleiden tot een illegale straatrace om zijn rivaal en echte moordenaar Dino Brewster (Dominic Cooper) eindelijk te kunnen verslaan. Met zijn oude vrienden en de knappe autodealer Julia (Imogen Poots) trekt hij per auto door de Verenigde Staten om de start van de beroemde undergroundrace te halen.

Aaron Paul, die we kennen van de succesvolle serie Breaking Bad, was vast op zoek naar een luchtige rol na 5 seizoenen drugsdealer te spelen. Hij is er zeker in geslaagd die te vinden. Op zijn prestatie is niets op aan te merken, de rest van de film is minder memorabel, maar daarom niet minder fun.

Verhaaltechnisch heeft de film weinig om het lijf. Verwacht geen sterke, intelligente plot of straffe dialogen, maar wel supersnelle wagens, spectaculaire stunts en mooie vrouwen. Need for Speed is dus verre van perfect en vliegt bij momenten stevig uit de bocht, maar de fans van dit soort films zullen zich op weg naar de finish zeker niet vervelen. (DW) Verdeler: eOne

Trailer:

Need for Speed