De meester van romantische scenario’s komt uit met een verzamelbox. De boeken van Nicholas Sparks vinden al geruime tijd schijnbaar automatisch hun weg naar het witte doek. De Amerikaan schrijft zijn bestsellers dan ook steeds volgens eenzelfde recept. In de verzamelbox mocht Uberklassierker The Notebook natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast werden ook Dear John en zijn nieuwste Safe Haven opgenomen.

De drie films bevatten alle ingrediënten om er een heerlijke girls night van te maken: een verliefde, passionele of gevaarlijke vrouw, een knappe prins op het witte paard en een plot met altijd weer een goed einde.

Waar The Notebook als klassieker de geschiedenisboeken ingaat, laten de twee overige films geen echte indruk na. Het zijn gezellige, voorspelbare feel-good-movies, maar meer ook niet.

Dames die een Nicholas Sparks-verfilming bezoeken, gaan vooral om eens flink uit te huilen. The Notebook blijft daarin favoriet omdat ze het zelfs bij de tiende keer kijken niet droog kunnen houden. Bij Dear John of Safe Haven kunnen ze de zakdoeken jammer genoeg thuislaten. Als je fan bent van echte romantische komedies is deze box misschien iets voor jou, maar ik zou het houden op The Notebook, daarmee heb je Nicholas’ beste werk tenslotte ook gezien.

The Notebook

Een oudere man beschrijft vanuit zijn versleten dagboek het ongelooflijk meeslepende verhaal van Allie en Noah. Allie (Rachel McAdams) wordt op vakantie hopeloos verliefd op de knappe Noah (Ryan Gosling). Samen beleven ze een onvergetelijke zomer. De ouders van Allie zagen haar toch liever trouwen met een rijkere, succesvollere man, dus zo geschied. Als Allie op het punt staat de trouwen, slaat echter de twijfel toe. Kiest ze voor de liefde van haar leven of de goedkeuring van haar ouders?

Dear John

Jonge soldaat John (Channing Tatum) ontmoet tijdens zijn verlof Savannah (Amanda Seyfried). De twee komen uit compleet verschillende werelden maar worden toch verliefd. Als John terug moet naar zijn militaire basis en Savannah weer gaat studeren is het echter afwachten of hun liefde de lange afstandsrelatie aankan.

Safe Haven

Katie (Julienne Hough) probeert een nieuw leven op te bouwen in een klein Amerikaans stadje met een hechte gemeenschap. Haar verleden speelt haar parten, tot ze de aantrekkelijke Alex (Josh Duhamel) ontmoet. Voorzichtig laat ze de liefde weer toe. Maar dan komen er geheimen naar boven die haar hele leven weer op z’n kop zetten. (DW) Verdeler: A-Film

Trailer:

The Notebook