In 2008 begon Walt Disney Pictures met de ontwikkeling van Tomorrowland. Pas in 2013 horen we opnieuw iets van het project wanneer de studio aankondigt dat de film geregisseerd zal worden door Brad Bird (The Incredibles), op basis van een scenario van Damon Lindelof (Lost). Nu in 2015, nog eens twee jaar later komt de film eindelijk in de zalen, bij ons onder de naam Project T om verwarring met het bekende dansfestival uit Boom te vermijden.

Het verhaal volgt het voormalige en gedesillusioneerd geraakte kindgenie Frank (George Clooney), die samengebracht wordt met de slimme en optimistische tiener Casey (de frisse verschijning van Britt Robertson). De twee gaan op een gevaarlijke missie om de geheimen van een enigmatische plek tussen tijd en ruimte te ontdekken, die alleen bekend staat als Tomorrowland. Hier werken de grootste genieën van de afgelopen decennia samen aan een betere toekomst. Frank en Casey zullen door hun acties niet enkel de wereld veranderen, maar ook zichzelf. Voor altijd.

Project T – net zoals Pirates of the Caribbean gebaseerd op een attractie van Disneyland – is een leuke avonturenfilm geworden. De prent ziet er werkelijk prachtig uit: de uitwerking is gedetailleerd en de overgangen van en naar Tomorrowland worden zeer overtuigend in beeld gebracht. Het verhaal is misschien iets te cliché en de humanistische en ecologische boodschap ligt er wel heel dik op, maar Bird maakt er een opwindende rollercoaster van zodat de mindere puntjes ons weinig konden schelen.

Een gezellig feelgood avontuur deze dus Project T. Een avontuur voor jong en oud. Walt had het niet anders gewild. (PF)

Trailer: Project T