Ratatouille is de nieuwste aanwinst in de Disney-stal. De indrukwekkende 3D-animatie komt opnieuw van de Pixar Animation Studios. Na de successen van het – voor die tijd – revolutionaire Toy Story, Finding Nemo en enkele andere is er nu dit amusant verhaal over de culinaire rat Remy. Verantwoordelijke voor dit avontuur is schrijver en regisseur Brad Bird, die ook al het leuke The Incredibles uit 2004 maakte.

In Ratatouille volgen we de rat Remy, die gezegend is met een geweldige reuk- en smaakzin en dol is op lekker eten en koken. Zijn grote passie is om ooit een grote chef-kok te worden, net zoals zijn idool Auguste Gusteau, de beroemde chef van een toprestaurant. Met behulp van een sukkelig keukenhulpje ziet Remy een kans om zijn levensdroom waar te maken, al beseft hij dat de Parijse culinaire wereld moeilijk een rat als kok zal aanvaarden. Ook zijn familie heeft zware bedenkingen, maar Remy is vastbesloten.

Het goede script en de wonderlijke animatie zijn dé basisingrediënten voor de prima kwaliteit van deze Ratatouille. De digitale figuurtjes zien er werkelijk grandioos uit en de film slaagt erin om interessant te blijven voor zowel kinderen als oudere kijkers. De personages zijn boeiend en hebben genoeg diepgang om met ze mee te leven. Het verhaal is niet te prekerig of oversentimenteel en we werden niet overladen met flauwe slapstickgrappen. Dit is gewoon een lekker charmante tekenfilm over een sympathiek ratje dat onverschrokken zijn droom najaagt, zonder zijn afkomst te vergeten. Laat het u smaken! (PF)

Trailer:

Ratatouille