Grote kinderen, grote zorgen. Jimmy Conlon (Liam Neeson) is een hitman op retour met een alcoholprobleem die in een helse nacht terechtkomt als een ruzie tussen zijn zoon en die van zijn beste vriend, maffiabaas Shawn Maguire (Ed Harris), dodelijke gevolgen heeft. Plots krijgt hij de maffia, een stel huurmoordenaars en wat corrupte politieagenten achter zich aan. Tegenover die overmacht moet hij proberen de nacht te overleven en zijn familie te beschermen.

Hij is 63 intussen, maar Liam Neeson blijft met de regelmaat van de klok actiefilms uitbrengen waarin hij het in zijn eentje tegen een bende vijanden opneemt. Je zou op basis van de korte inhoud Run all Night kunnen zien als niet meer dan Taken 4, maar daarmee zou je de film oneer aandoen.

Terwijl er duidelijk sleet begint te komen op de Takenreeks, is Run all Night een verrassend sterke en donkere thriller. De film vermijdt de clichés van het genre en voelt over het geheel rauw en realistisch aan. De twee antagonisten, Neeson en Harris, spelen op niveau en dragen er in grote mate toe bij dat het al bij al dunne verhaal blijft boeien. Kortom, een aangename verrassing.(JR) Verdeler: Warner Home Video

Trailer: Run all Night