Vroeger hadden Jay (Jason Segel) en Annie (Cameron Diaz) een spannend seksleven, maar tien jaar (en twee kinderen) later is de passie en romantiek in hun relatie ver te zoeken. Ze besluiten – waarom ook niet? – om zichzelf te filmen terwijl ze drie uur lang alle standjes uitproberen uit het boek The Joy of Sex. Een goed idee om het vuur aan te laaien, maar in praktijk komt er enkel miserie van.

Dat de twee de nacht van hun leven hebben gehad, is duidelijk. Het probleem stelt zich echter pas the morning after, wanneer blijkt dat hun privéavontuur online verspreid werd. De video werd gesynchroniseerd met een aantal iPads die Jay de laatste maanden aan mensen cadeau heeft gedaan. De gelukkigen zijn de beste vrienden, een mogelijks nieuwe baas en ja, zelfs de postbode. Het koppel wil dus zo snel mogelijk alle tablets terugkrijgen voordat mensen merken dat er een nieuwe video is bijgekomen.

Wat volgt is een avond vol onsamenhangende gebeurtenissen, waarin het van kwaad naar erger gaat. Soms flauw, soms hilarisch, soms pijnlijk. Dat een film valt of staat met het acteerwerk en de komische timing is in deze film duidelijk. Naast Cameron Diaz is het vooral Jason Segel die zich met zichtbaar plezier inleeft. De twee hebben een duidelijke chemie, en wanneer Rob Lowe ten tonele verschijnt, krijgen we de beste scènes uit de film. Toch stijgt het geheel niet uit boven de standaard komedie: te weinig originaliteit en oprecht grappige momenten. (DW) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer: 

Sex Tape