Woody Allen meets Pretty Woman. Het lijkt een aparte combinatie, maar in deze film werkt het.

Het verhaal begint met de getrouwde Broadway-regisseur Arnold die de nacht doorbrengt met Izzy. De jonge prostituee wil dolgraag actrice worden en Arnold besluit Izzy fors te betalen om haar op weg te helpen. Het gevolg is een en al verwarring, jaloezie, onbegrip en andere kolderieke situaties. Met Jennifer Aniston als Izzy’s gefrustreerde therapeute, Will Forte als haar vriend én toneelschrijver en Kathryn Hahn als Arnold’s vrouw. Naarmate het aantal ontmoetingen en geheimen elkaar in snel tempo opvolgen, loopt de hachelijke situatie compleet uit de hand.

Regisseur Peter Bogdanovich heeft van She’s funny that Way een sappige komedie gemaakt, met een vette knipoog naar enkele klassiekere Hollywoodfilms.  De Britse actrice Imogen Poots speelt met een vet New Yorks accent en Owen Wilson weet als überamerikaan te charmeren. Maar wie er nog het meest bovenuit springt is de zotte Jennifer Aniston als niet-emphatische therapeute. De voormalig Friends-actrice is geweldig op dreef en maakt geen enkele tijd voor haar patiënten. Dat laat ze dan ook op heerlijk ongepaste wijze weten.

De film heeft de typische spitsvondigheid van Amerikaanse jaren dertig- en veertig-films. Dat maakt het een beetje een film uit verloren tijden. Maar dankzij het sneltempo van de verhaallijn en de rake humor tussen de acteurs weet de regisseur het publiek van nu toch te bedienen (DW) Verdeler: Dutch FilmWorks

Trailer: She’s funny that Way