Fred ligt in scheiding met zijn vrouw en klopt na vier jaar afwezigheid bij Velvet aan in een poging haar terug te winnen. Maar als Velvet Fred afwijst, brengen de duistere geheimen tussen hen een waarheid aan het licht die verrassende gevolgen heeft.

Neil LaBute houdt ervan om de ‘battle of the sexes’ op zijn meest rauwe manier te laten zien. Zijn mannelijke personages zijn doorgaans onsympathieke, schofterige mensenhaters,  de vrouwen zijn dan weer ofwel doortrapte feeksen of gewillige slachtoffers. En dat is in deze film niet anders.

Het verhaal speelt zich af in het appartement van Velvet, waar de twee personages 82 minuten praten. En flirten. En ruzie maken. Het is logisch dat dit soort films valt of staat met de prestaties van de acteurs. Tucci en Eve stellen gelukkig niet teleur. Stanley Tucci balanceert overtuigend tussen de overtuigende charmeur en de opdringerige, obsessieve gek. Alice Eve geeft Tucci dan weer behoorlijk weerwerk. Aanvankelijk komt ze heel zelfzeker over, maar die muur brokkelt langzaam maar zeker af.

De overtuigende acteerprestaties kunnen jammer genoeg het einde niet goed maken. LaBute koos voor een dooddoener als eindscène, en daar zit je als kijker niet echt op te wachten. (DW) Verdeler: eOne

Trailer:

Some Velvet Morning