Bryan Mills (Liam Neeson) doet hard zijn best om in Los Angeles zijn leven terug op te bouwen. Hij probeert in de mate van het mogelijke een echte family man te zijn voor zijn dochter Kim en zijn ex-vrouw Lenore, ook al woont hij alleen en blijft het contact sporadisch.

Dan vindt er een gruwelijke moord plaats waarvan hij verdachte nummer één is. Achtervolgd door de politie, geleid door de sluwe inspecteur Franck Dotzler (Forest Whitaker), moet hij uitzoeken wie verantwoordelijk is en zorgen voor gerechtigheid.

Voor de derde keer kruipt Liam Neeson in de rol van ex-geheim agent Bryan Mills. Voor de derde keer ook wordt hem een groot onrecht aangedaan waardoor hij in het tweede deel van de film genadeloos op oorlogspad trekt. Is dat erg? Helemaal niet. Een goede wraakfilm blijft boeien, ook al is de formule intussen overbekend. Het is deze keer wel even wachten tot de vlam in de pan schiet.

De eerste zeventien minuten van de film zitten zo vol dagelijkse routine en klein familiegeluk dat je de indruk hebt naar een aflevering van Days of our Lives te kijken. Gelukkig schakelt het verhaal daarna een versnelling hoger en krijgen we onze portie achtervolgingen, explosies en vechtpartijen.

Al blijf je toch achter met het gevoel dat het rauwe en donkere van de originele film een heel stuk minder is geworden. Desondanks een aangename en onderhoudende actieprent. (JR) Verdeler: Belga Home Video

Trailer: Tak3n